Omklede container doet dienst als tuinhuis voor het gereedschap van het initiatief Rotterdamse Munt

06.2014 |’dag van de architectuur’

Stadskruidentuin Rotterdamse Munt – een project van Bureau Botersloot –  is opgenomen in het programma van de ‘Dag van de Architectuur’, georganiseerd door Air.
Middenin de stad, aan de Laan op Zuid is sinds dit jaar een Stadskruidentuin waar kennis en passie voor kruiden worden gedeeld. Lees hier meer over Rotterdamse Munt.

Rotterdamse Munt is een soicale onderneming op initiatief van Bureau Botersloot, voor en samen met Rotterdammmers. Bureau Botersloot was verantwoordelijk voor het ruimtelijk concept, het ontwerp en de coordinatie van de uitvoering.  Op het terrein is tuinschuur voor opslag en gereedschap gerealiseerd. De tuinschuur bestaat uit een zeecontainer die omkleed is met duurzaam hout van douglas planken. Het patroon van de planken is bepaald door de nestkastjes die in het patroon zijn opgenomen. Met leerlingen uit de buurt wordt een deel van de bekleding vervangen door de door hun zelfgemaakte nestkastjes. Zo ontstaat er een gezamenlijk gebouwd tuinhuis wat ook een welkom thuis is voor de vogels uit de buurt.


Y:11.019-Rotterdamse-Munttekeningen131220-Omtimmering contain