Aan de kreek in Schipluiden

,

locatie: Schipluiden Keenenburg
programma: ideeënprijsvraag CasaNova2011 ‘Bouwen in een dorp: wonen om te leven’
opdracht: stedenbouwkundig verkavelingsplan en architectonisch concept
in opdracht: stadsgewest Haaglanden
status: 2011 1e-prijs

De CasaNova2011-jury: “Het plan straalt over het geheel een verbluffende vanzelfsprekendheid uit. De structuur is helder en logisch. De vloeiende lijnen worden goed begeleid door de bebouwing, wat verwantschap met het centrum van Schipluiden oproept. De architectonische uitwerking van het markante gebouw aan het lint is geslaagd en passend bij het totaal. Een zwak punt is volgens de jury dat het aanwezige water voor een groot deel alleen vanuit privéterreinen te zien is. Over het geheel is de jury zeer te spreken over de inzending, zowel wat uitstraling, architectuur, structuur en detaillering betreft. Bovendien is dit alles weergegeven in een verzorgde presentatie.”