380 kV

locatie: Tanthofkade, Delft
programma: transformatie hekwerk
opdracht: landschappelijke inpassing opstijgpunt
in opdracht: TenneT TSO
status: 2013 opgeleverd
fotograaf: Babet Hogervorst
pdf: Stromen door de tijd

Bureau Botersloot heeft met haar ontwerp ‘Stromen door de tijd’ de eerste prijs gewonnen voor de projectprijsvraag voor een opstijpunt van het 380kV netwerk van TenneT.
Het ontwerp voor het hekwerk verbindt het energienetwerk met de dynamiek van het landschap. De kreekruggen van het Midden-Delfland vertegenwoordigen een landschap van enkele duizenden jaren geleden. Nu bouwen we nieuwe ‘stromen’ in dit oude landschap. Stromen die onze hedendaagse manier van leven voeden en faciliteren. Het ontwerp komt voort uit deze voortdurende dynamiek van het landschap, Het beeld van het hekwerk veranderd voortdurend; naar gelag mensen voortbewegen en voorbij gaan. Op deze manier willen we de dynamiek door de tijd verbinden. En zoeken we vandaag naar een nieuwe harmonie tussen de tijdslagen; de stromen door de tijd/.
Juryrapport; “Het ontwerp viel op door zijn eenvoud en de aansluiting bij het lokale landschap” De jury bestond uit Wytze Patijn, stadsbouwmeester van de gemeente Delft, Jhon van Veelen, landschapsarchitect van het project Randstad 380kV en Jaap ter Haar, projectmanager realisatie Randstad 380kV van TenneT.