stadskruidentuin Rotterdamse Munt

locatie: Stadswijken Rotterdam Zuid
programma: stadslandbouw; een strategie voor ruimtelijke en economische ontwikkeling
in opdracht: unsolicited
status: 2014 ontwikkeling gestart
website: Rotterdamse Munt

Rotterdamse Munt wordt een publiek toegankelijke kruidentuinderij waar het verbouwen en verkopen van verse kruiden voor de Rotterdamse horecabedrijven als hoofdactiviteit een middel is tot het realiseren van een boeiende, bloeiende, educatieve, groene ontmoetingsruimte. De arbeid die daarbij nodig is biedt mogelijkheden tot participatie, emancipatie en ontplooiing van vrouwen uit de omliggende stadswijken. In de kruidentuinderij krijgen zij volop kansen voor zelfontplooiing en een podium voor talenten. Bureau Botersloot heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling en werkt samen met alle partners aan de opstart van de organisatie en de realisatie van de kruidentuinderij.